I 1997 fik dette logo ved et tilfælde særdeles stor betydning for familiens dagligliv.
.
Hvad får en midaldrende mand til at gå i barndom? Tjaeh, svaret kunne være: et barnligt sind og en god undskyldning! Det første slipper jeg vist vist aldrig af med, og den gode undskyldning kom, da mit afkom nærmede sig de 16 somre, og ganske uventet afslørede et ønske om at få kørekort til knallert.
.
Når man er næsten 16 og miljøskadet fra den fædrene side med hensyn til ældre, traditionsrige transportmidler, skal den første knallert naturligvis ikke være en moderne "krykke", bestående af 80% plastik, og efter nogen tids søgen faldt valget, formedelst kr. 2.000,-, på en 3-gears Kreidler Florett, et noget ufuldstændigt eksemplar af denne race, der ifølge stelnummeret var født i 1976.
Efter mange eder og forbandelser, der ikke hjalp nær så godt som den efterfølgende udskiftning af hele dens elektroniske hjerte, kom "dyret" til at rulle, og via en total adskillelse med efterfølgende opskæring af diverse gevind, svejsning,  lakering og endelig samling, var Jesper flot kørende kort efter sin 16. fødselsdag.
.
Under restaureringsarbejdet så et familiemedlem ( meget venligt ) sit snit til at få ryddet op i gemmerne, og forærede os et hjul-, skærm- og cylinderløst, men ellers særdeles velholdt eksemplar til reservedele. Da vi efterhånden havde fundet ud af, hvor og hvordan man finder stumper til sådanne ældre køretøjer, måtte den naturligvis også ud at rulle, og efter talrige ture til Middelfart, samt indkøb af resterne fra en skadet to-gears model ( for hjulenes skyld )  lykkedes også dette projekt.
.
I det våde efterår blev Jesper belært om vigtigheden af at være forudseende i trafikken, idet han, på vej til skole, blev "nedlagt" af en bilist. Han var rystet, men heldigvis uskadt, hvad vi desværre ikke kunne sige om knallerten.
.
I løbet af vinteren blev den imidlertid genskabt. Der blev renset, slebet, malet, monteret og poleret til den helt store guldmedalje, og en kold men solrig dag i skolernes vinterferie MÅTTE vi bare have dem begge "udenfor og STRÅLE", som Jesper udtrykte det.
.
RMC '78, Torben. Super '76, Jesper.
.
Det var på dette tidspunkt, vi for alvor begyndte at tænke på at gøre virkelighed af vores snak om at tage på langfart i sommerferien. Vores "Mor" var ikke rigtigt på toppen. Hun havde derfor ikke lyst til at tage på ferie (eller også var det tanken om en måneds fred og ro, der lokkede ) og snart havde Jesper og jeg planlagt et forsøg på at få Kreidlerne til at transportere os ned til vores favorit-campingplads, Le Todos, ved Cagnes sur Mer, på den franske middelhavskyst.
.
I Juni '98 futtede vi afsted. De to dengang godt 20 år gamle maskiner klarede de 5000 km. med bravour, og vi havde en af vore absolut bedste ferierejser.
 
Klik ind på http://www.kreidlerreg.dk og læs om rejsen under linket "Kreidler-Touring".
.

De følgende sider viser, hvad interessen for knallerter siden har bragt med sig :o)

Blad venligst